Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | nika weronika |

~Maciej 94.254.*.* |
Witam, wiele badań naukowych wskazuje skuteczność metody Biofeedbacku w leczeniu bezsenności. Zapraszam do lektury artykułu przybliżającego tę formę terapii. http://www.braincoach.pl/cassual/BrainCoach-Insomnia.pdf Pozdrawiam, M. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~aartur 213.168.*.* |
mi pomogło to: http://www.naturamedica24.sklepna5.pl/towar/4/stres-8226-bezsennoc-preparat-ziolowy.html | ||
linki reklamowe | |
~aartur 213.168.*.* |
http://www.naturamedica24.sklepna5.pl/towar/4/stres-8226-bezsennoc-preparat-ziolowy.html | ||
Na podstawie rozmów z pacjentami, którzy mają kłopoty z zasypianiem i przychodzą do apteki po preparaty na bezsenność, dochodzę do wniosku, że najczęstsze przyczyny bezsenności to: - oglądanie telewizji do późnych godzin wieczornych/nocnych, - najadanie się tuż przed snem. Wśród starszych osób pojawia się inna przyczyna: podsypianie w ciągu dnia. Co Państwo o tym sądzą? Czy wieczorne oglądanie telewizji również utrudnia Wam zasypianie? | ||
Chyba większość osób narzekających na bezsenność podsypia w ciągu dnia. Dakie błędne koło... | ||
podobno nie wolno leżeć w łózku godzinami łóżko ma nam się kojarzyć jedynie ze snem kiedy leżymy tak nie mogąc zasnąć, przewracając się z boku na bok przyzwyczajamy się do takiej sytuacji i potem jest coraz trudniej jak nie zasypiacie po pół godziny od położenia się to nie leżcie - wstańcie, zróbcie coś i jak znowu poczujecie zmęczenie wtedy połóżcie się etc | ||
sprawdzona metoda, wyczytana w ksiazce. jesli lezysz i nie mozesz zasnac (oczywiscie wszystkie swiatla sa wylaczone) wstajemy z lozka i stoimy bez roczu 3-4 minuty. potem wracamy do lozka. sen murowany. sprawdzone, polecam! | ||
linki reklamowe | |
Witam. Mi na problem z bezsennością pomaga zapisywanie sobie wszystkich myśli, które błądzą mi po głowie. Na stoliku nocnym mam zawsze kartkę i długopis, jeżeli jakaś myśl nie daje mi spać, po prostu ją zapisuję. Wiem, że takie "nie załatwione sprawy" to nie jedyny powód bezsenności, ale wielu moich znajomych ma właśnie ten problem. Zapisywanie, przynajmniej u mnie, pomaga. Pozdrawiam | |||
Dokładnie tak! Należy dbać o tzw. higienę snu. Jeśli łóżko służy nam do wszystkiego (można w nim uczyć się, czytać, pracować na komputerze, jeść, oglądać telewizję), to gubi się jego podstawowa funkcja - coraz trudniej w nim zasnąć! Jak Państwo dbają o higienę snu? | ||
Ulubiony kolor pościeli i ogólnie estetyczny wygląd łóżka, narzuty etc. Zachęca do odpoczynku :) | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |