1
Przejdź do strony:
» Torbiel jajnika – co powinnaś o niej wiedzieć?
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Kobieta
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

14:44 07-02-2012
Witam! Ja mam takie pytanie. Wczoraj bylam w szpitalu z powodu bardzo ostrego bolu brzucha. Jeden lekarz powiedzial ,ze to zapalenie rog moczowych drugi ze jeszcze cos innego i w koncu trzeci po zrobieniu mi usg stwierdzil ze mam Torbiel. Na DRUGI DZIEN CZYLI DZISIAJ POSZLAM DO GINEKOLOGA I Pani doktor potwierdzila ze to torbiel ale nic mi nie powiedziala co mam dalej robic nawet zadnych tabletek mi nie przepisala. Mowila jeszcze ze to nie duzy problem ale boli co jak znowu mnie zlapie bol mam faszerowac sie tabletkami przeciwbolowymi i to wszystko/ Czy to ma peknac ? Czy moge uprawiac sex? Prosze powiedzcie cos wiecej bo sie boje a z Tym lekarzem sie nie dogadalam chyba mial wazniejsze sprawy niz moj problem ... Czekam na odpowiedz . Z gory dziekuje Ola
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~gość
192.168.*.*

08:25 08-02-2012
Nie można w żadnym wypadku ignorować torbieli na jajnikach, tez kiedyś je miałam i udało się je zasuszyć przez stosowanie Luteiny na receptę od ginekologa. Nieleczone torbiele mogą się powiększać, pękać i prowadzić do dalszych schorzeń dróg rodnych. Występowanie torbieli na jajnikach związane jest z zaburzeniami hormonalnymi. Udaj się do innego lekarza z wynikami USG, bo ci, u których byłaś to niekompetentni ignoranci!!!
odpowiedz

linki
reklamowe

~szczeęściara
95.171.*.*

12:02 08-02-2012
A ja kilkanaście lat temu miałam torbiele na obydwu jajnikach - jeden średnicy 5 cm , drugi 3,5 cm. Lekarz chciał mnie najzwyczajniej w świecie "wykastrować" , nie pomogły prośby o zasuszenie czy inną terapię. Na zabieg NIE POSZŁAM. Zyłam z tymi torbielami kilkanaście lat. Trzy lata temu udałam się na USG jamy brzusznej i poprosiłam lekarza o zwrócenie szczególnej uwagi na "hodowane " przeze mnie torbiele.
Okazało się, ze jajniki są czyste - po torbielach nie ma śladu. Zdziwiłam się bardzo , jako ze nic , ale to zupełnie nic nie zrobiłam w kierunku ich usunięcia.
Gdybym posłuchała lekarza i pozwoliła się " wykastrować " byłabym już staruszką , a tak, mając 67 lat czuje się wyśmienicie , młodo , wyglądam dziesięć lat młodziej . Od ładnych paru lat systematycznie piję kanadyjski koncentrat ziołowy - nazywa się ALVEO , dystrybutorem zaś jest firma AKUNA w Katowicach.
Te zioła unormowały mi ciśnienie , obniżyły nadmiernie wysoki cholesterol z 300 do poziomu 170.
Przy okazji polecam ten specyfik wszystkim zatroskanym o stan swojego zdrowia.
odpowiedz
~gość
192.168.*.*

15:52 08-02-2012
Ja słyszałam, że na normowanie poziomu hormonów u kobiet, przywracanie miesiączki bądź regulowanie jej wpływa znakomicie sok z owocu Nonii - dostepny w aptekach, mi osobiście pomógł na bark miesiączki preparat roślinny Ligunin - polecam !!!
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawzaneta1985nika weronika
dukeaeccnieruchomosci_wawzaneta1985nika weronika
Dołącz do naszego grona