1
Przejdź do strony:
» Rekonstrukcja ACL- proszę o pomoc
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Zabiegi
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Joanna
83.5.*.*

20:08 30-01-2012
Witam. Rok temu miałam rekonstrukcję ACL, wszystko się powiodło i wróciłam do swojego życia sprzed wypadku. Niedawno poślizgnęłam się i upadłam, czego rezultatem była opuchlizna kolana i niemożność pełnego wyprostu i zgięcia, co ustąpiło po kilku dniach. Dwa tygodnie temu miałam robiony rezonans i wykazał on uszkodzenia beleczek kostnych. Pojawia się pytanie: czy to jest efekt tego upadku czy też niewygojony uraz sprzed roku?
Mam jeszcze jedno pytanie, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi w internecie. Otóż, tydzień temu miałam testy sprawnościowe i wykazały, że operowana noga jest o 25% słabsza od zdrowej. Wczoraj na imprezie niefortunnie zeskoczyłam z krzesła i poczułam lekki ból w kolanie, jednak nie było obrzęku, pojawił się dopiero wiele godzin później, mam pełny wyprost i prawie pełne zgięcie. Bardzo, bardzo, bardzo się martwię, że ponownie zerwałam ACL. Czy moje obawy są słuszne? Jak można to sprawdzić? Proszę o pomoc, bo chyba zwariuję z niepewności :
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~ryba
89.74.*.*

22:16 09-02-2012
raczej nie, przy samym naderwaniu wystepuje duzy obrzek, zalezy jeszcze czy przy wyproscie i zginaniu cie boli,jak nie do acl jest caly
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
Dołącz do naszego grona