1
Przejdź do strony:
» Alarmujące objawy - kiedy konieczna jest operacja torbieli jajnika?
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Kobieta
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~eeeeee
83.20.*.*

10:47 14-01-2012
3miesiace temu wykryto u mnie torbiel lewego jajnika 2,5cm , po badaniu usg jajnik mnie boli, czuje straszny ciezar , czesto oddaje mocz, a kolejne usg mam dopiero za 2 tyg, to najszybszy termin . czy powinnam sie obawiac tego ciezaru w jajniku ???
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~Szalona
95.178.*.*

21:02 18-01-2012
Dziś ginekolog wykrył u mie cyste na lewym jajniku.. Stwierdził że mam zrobić test ciążowy a jeśli nic nie wykaże to będzie myślał dalej co robić..
Od 2,5 miesiąca nie mam okresu, bardzo boli mnie pobrzusze i w pewnych momentach mam takie kłucia z lewej strony na wysokości jajników.. Bardzo się boję.. Proszę powiedzcie mi co mogę teraz zrobić??
odpowiedz

linki
reklamowe

09:04 19-01-2012
~Szalona napisal(a): Dziś ginekolog wykrył u mie cyste na lewym jajniku.. Stwierdził że mam zrobić test ciążowy a jeśli nic nie wykaże to będzie myślał dalej co robić..
Od 2,5 miesiąca nie mam okresu, bardzo boli mnie pobrzusze i w pewnych momentach mam takie kłucia z lewej strony na wysokości jajników.. Bardzo się boję.. Proszę powiedzcie mi co mogę teraz zrobić??

Przede wszystkim: bez paniki. Jeśli nie jesteś w ciąży, a masz cystę, to jeszcze nic nie znaczy. Musisz wiedzieć, że ponad 95 % spotykanych u kobiet torbieli jajników ma charakter łagodny.

Więcej na ten temat przeczytasz tutaj:

http://ginekologia.wieszjak.pl/torbiel-jajnika
odpowiedz
~zaniepokojona
90.218.*.*

16:00 01-02-2012
to jest bardzo ciekawe co ja tutaj czytam.obecnie mieszkam w anglii i gdy pojawil sie ostry bol w podbrzuszu poszlam dowiedziec sie do lekarza co to jest to odeslali mnie z kwitkiem bo mam sprobowac zrobic usg na pelnym pecherzu innym razem bo teraz nie widza tam wystarczajaco duzo.zeby cokolwiek zdiagnozowac.polecialam do polski,zrobilam badania okazalo sie:na prawym jajniku torbiel 56x62mm,lewy 33x32 i przestrzen torbielowa za macica 32x28mm.moja macica jest wielkosci jakgdybym byla w 12tyg ciazy,twarda.uciska mi na pecherz,latam do toalety co godzine lub dwie,czasem po jedzeniu czuje koszmarny ucisk,miewam wysokie goraczki przy ktorych moglabym ubrac kurtke,pod koldre i sie wcale nie poce tylko rozgrzewam bo trzese sie cala,w nocy potrafie obudzic sie cala zlana zimnym potem.ginekolog w polsce powiedzial mi,ze nie mam co czekac,narazie nie pracowac i sie nie przemeczac tylko zalatwic operacje.gdy tu poszlam do lekarza rodzinnego po zwolnienie,skierowanie do szpitala to mi lekarka powiedziala,ze torbiel wcale nie jest taka duza,nie ma co sie spieszyc,moge normalnie pracowac a jak jej powiedzialam o tych objawach to doszla do wniosku,ze to nie jest grozne i mam brac paracetamol jesli mnie cos zaboli.powiedzialam jej,ze biore silniejsze leki(ketonal 100)i czasem mi nie do konca pomaga to mi powiedziala,ze to jest nie mozliwe.nie wiem gdzie szukac pomocy i co robic:(
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
Dołącz do naszego grona