1
Przejdź do strony:
» NFZ oszczędza na leczeniu cukrzycy
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Cukrzyca
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~BZYKU 73
83.4.*.*

19:08 27-12-2011
Kolejna wtopa NFZ !!! Zamiast samodzielnej insulinoterapii i samokontroli ludzie chorzy na cukrzycę będą hospitalizowani . Cukrzyca nie grypa jest do końca życia !!!
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~ciśnieniowiec
93.105.*.*

02:32 29-12-2011
Ja lecząc nadciśnienie wydaję 100 zł miesięcznie. Dlaczego cukrzycy mają być świętymi krowami leczonymi za darmo ?
odpowiedz

linki
reklamowe

~cukrzyk
93.105.*.*

02:36 29-12-2011
Jeśli ktoś o siebie nie dba to i paski za darmo nie pomogą.
odpowiedz

10:14 29-12-2011
~ciśnieniowiec napisal(a): Ja lecząc nadciśnienie wydaję 100 zł miesięcznie. Dlaczego cukrzycy mają być świętymi krowami leczonymi za darmo ?

niestety cukrzycy nie tylko mają wysoki poziom cukru we krwi, ale i często nadciśnienie, miażdżycę, grzybice skóry, rozwijają się u nich powikłania oczne, a na domiar złego dochodzi niewydolność nerek... i to są naprawdę duże wydatki.
odpowiedz
~gość
78.133.*.*

13:09 29-12-2011
Chorzy na cukrzycę nigdy nie byli leczenie za DARMO, chodzi o dofinansowanie leków, które obecnie ma tak drastycznie ulec zmianie. Cukrzyca to nie jest nazwa jednej choroby, a raczej zespółu chorób jakie niestety towarzyszą chorym, gdzie nadciśnienie jest jedną z nich, cukrzyca =chorobie całego organizmu, nie będę się tu rozpisywać i wymieniąc co dokładnie i jak... Myśle że każdy chory na cukrzycę bardzo chętnie zamienił by się z tobą, aby mieć "tylko leczone nadciśnienie, i wydawać 100 zł, zamiast duzo wiecej na leki, paski, insuline, sprzet...Nie mówiać o skutkach cukrzycy... Życzę zdrowia, szczeże, każdy wszak na nie zasługuje...
odpowiedz
~gość
46.186.*.*

16:41 15-01-2012
Mam stwierdzoną 10 już lat temu cukrzycę typu 2. Dotąd otrzymywałam po 150 pasków do pomiaru na miesiąc (z trudem!) Teraz mój lekarz domowy (jestem niepełnosprawna) stwierdził, że przy tym typie cukrzycy pomiary mogę robić CO KILKA DNI! A ja, dzięki częstym pomiarom - 5-6 (czasem więcej!) dziennie reguluję sobie dietę. Wiem dzięki temu co i kiedy mogę zjeść. A wyniki pochwalił sam lekarz - ale pasków więcej nie będzie. Mam mierzyć co kilka dni. Jak można dokładnie określić poziom cukru we krwi przy takich pomiarach? Zależą one od tego co PRZED DWIEMA GODZINAMI ZJADŁAM! a nie co zjadłam wczoraj. Jednego dnia mogę mieć 300 i nie wiedząc o tym, następnego dnia "dołożyć" następne 300... lepiej nie myśleć o skutkach. Częsty pomiar to nie ekstrawagancja, przyjemność wątpliwa bardzo, ale pomaga to trzymać siebie w ryzach - dietę też. Bo pokus dużo.
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
Dołącz do naszego grona