Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | ja_jagienka |

~Mirella 852 80.55.*.* |
Największy szał końcoworoczny chyba mamy już za sobą :) Ci którym się udało to nieco wypoczęli, ale zapewne nie wszyscy. Myślę, że jest wiele osób takich jak ja, które z nowym rokiem planują zadbać o swoje zdrowie. Jeśli chodzi o rehabilitację to od nowego roku można się już starać. Dofinansowania będą przyznawane, jeśli jest skierowanie od lekarza to można pokombinować z nfz, ostatecznie pozostaje wyjazd z prywatnych środków. Jeśli nie odpowiada nam pobyt 2 tygodniowy to, z tego co udało mi się dowiedzieć, są także pobyty krótsze, np. tygodniowe. Ja nie ukrywam, że jeżeli będę miała możliwość zaszaleć to chętnie wybrałabym się na pobyt SPA :) Najczęściej narzekamy na bóle kręgosłupa albo stawów. W moim przypadku jest podobnie i starałam się znaleźć jakieś miejsce, ośrodek, który specjalizowałby się w tego rodzaju schorzeniach. Cena nie ukrywam również jest istotna, a jak jest możliwość skorzystania z jakiejś zniżki albo konkursu to już w ogóle wspaniale ;) Czy ktoś jest może zorientowany w tej kwestii i mógłby mi coś polecić? Poradzić? W trakcie poszukiwań natknęłam się na coś takiego, ale nie bardzo wiem jak się do tego odnieść http://www.patrona.pl/osrodek-rehabilitacyjny-Kolobrzeg-476-5 . | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~Klara 83.238.*.* |
Na ból kręgosłupa najlepsze są regularne ćwiczenia, a jeżeli jest nam trudno się zmotywować warto się zapisać się na rehabilitację. Wówczas bóle odejdą w zapomnienie. | ||
linki reklamowe | |
~Bogusława 87.207.*.* |
Ja swój początek Nowego Roku rozpoczęłam w Klinice Rehabilitacji w Nowym Dworze. Miejsce na regenerację i powrót do zdrowia- idealne. Odnowiony budynek otoczony zielenią. Profesjonalna opieka i rehabilitacja. Powrót do sprawności po operacji kręgosłupa przebiegł bardzo gładko. | ||
W przypadku kręgosłupa wyjazdy na turnusy rehabilitacyjne są po prostu nieopłacalne. Wystarczą regularne wizyty u terapeuty lub wykonywanie ćwiczeń stabilizujących kręgosłup samodzielnie po uprzednim instruktażu (wszystko zależy od stanu kręgosłupa). Pozdrawiam serdecznie --- Ostatnio edytowany: 02:56 12-02-2012 | |||
~Polita 87.207.*.* |
Z kręgosłupem nie ma żartów, warto od razu uderzyć do profesjonalisty, abyśmy sobie nie narobić problemów. Wzmacnianie mięśni przykręgosłupowych to podstawa. | ||
~agusiek18 31.61.*.* |
Bardzo ważne jest tez aby kręgosłup był ustabilizowany, najlepiej do tego użyć pasa lędźwiowo-krzyżowego. Nie nosi się go cały czas bo mięśnie przykręgosłupowe by zwiodczały, ale po kilka godzin w ciągu dnia najlepiej podczas wysiłku, czy spacerów. Polecam mi się naprawdę sprawdził. | ||
Jeśli pojawiają się bóle kręgosłupa to najlepiej udać się do ortopedy, a potem na rehabilitację. Z kręgosłupem nie ma żartów i nie powinniśmy ćwiczyć na własną rękę i ufać temu co przeczytamy w internecie. Powinniśmy dokładnie wiedzieć, dlaczego nas boli i jakie ćwiczenia możemy wykonywać, dlatego najlepiej udać się do specjalisty! | |||
linki reklamowe | |
~gość 192.168.*.* |
Są jednak ćwiczenia, które na kręgosłup raczej nie zaszkodzą, szczególnie rozciągające i wzmacniające mięśnie brzucha. Tak mówił mi jeden rehabilitant :) | ||
~Berenika 89.72.*.* |
Też mam problemy z kręgosłupem, głównie z częścią lędźwiową. Niedawno tak się pogorszyło, że nie jestem w stanie wykonywać nawet prostych czynności, a tu święta za pasem ;) Jestem z Warszawy i zainteresowała mnie oferta Rehabilitacji Mobilnej czy ktoś korzystał z ich usług, albo mógłby się wypowiedzieć o cenniku? http://www.rehabilitacjamobilna.pl/Uslugi | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |