1
Przejdź do strony:
» Jak uniknąć bólu kręgosłupa?
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Zabiegi
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Mirella 852
80.55.*.*

09:17 27-12-2011
Największy szał końcoworoczny chyba mamy już za sobą :) Ci którym się udało to nieco wypoczęli, ale zapewne nie wszyscy. Myślę, że jest wiele osób takich jak ja, które z nowym rokiem planują zadbać o swoje zdrowie. Jeśli chodzi o rehabilitację to od nowego roku można się już starać. Dofinansowania będą przyznawane, jeśli jest skierowanie od lekarza to można pokombinować z nfz, ostatecznie pozostaje wyjazd z prywatnych środków. Jeśli nie odpowiada nam pobyt 2 tygodniowy to, z tego co udało mi się dowiedzieć, są także pobyty krótsze, np. tygodniowe. Ja nie ukrywam, że jeżeli będę miała możliwość zaszaleć to chętnie wybrałabym się na pobyt SPA :) Najczęściej narzekamy na bóle kręgosłupa albo stawów. W moim przypadku jest podobnie i starałam się znaleźć jakieś miejsce, ośrodek, który specjalizowałby się w tego rodzaju schorzeniach. Cena nie ukrywam również jest istotna, a jak jest możliwość skorzystania z jakiejś zniżki albo konkursu to już w ogóle wspaniale ;) Czy ktoś jest może zorientowany w tej kwestii i mógłby mi coś polecić? Poradzić? W trakcie poszukiwań natknęłam się na coś takiego, ale nie bardzo wiem jak się do tego odnieść http://www.patrona.pl/osrodek-rehabilitacyjny-Kolobrzeg-476-5 .
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~Klara
83.238.*.*

21:19 06-02-2012
Na ból kręgosłupa najlepsze są regularne ćwiczenia, a jeżeli jest nam trudno się zmotywować warto się zapisać się na rehabilitację. Wówczas bóle odejdą w zapomnienie.
odpowiedz

linki
reklamowe

~Bogusława
87.207.*.*

22:06 10-02-2012
Ja swój początek Nowego Roku rozpoczęłam w Klinice Rehabilitacji w Nowym Dworze. Miejsce na regenerację i powrót do zdrowia- idealne. Odnowiony budynek otoczony zielenią. Profesjonalna opieka i rehabilitacja. Powrót do sprawności po operacji kręgosłupa przebiegł bardzo gładko.
odpowiedz

02:42 12-02-2012
W przypadku kręgosłupa wyjazdy na turnusy rehabilitacyjne są po prostu nieopłacalne. Wystarczą regularne wizyty u terapeuty lub wykonywanie ćwiczeń stabilizujących kręgosłup samodzielnie po uprzednim instruktażu (wszystko zależy od stanu kręgosłupa).

Pozdrawiam serdecznie

---
Ostatnio edytowany: 02:56 12-02-2012
odpowiedz
~Polita
87.207.*.*

18:11 21-02-2012
Z kręgosłupem nie ma żartów, warto od razu uderzyć do profesjonalisty, abyśmy sobie nie narobić problemów. Wzmacnianie mięśni przykręgosłupowych to podstawa.
odpowiedz
~agusiek18
31.61.*.*

09:35 23-02-2012
Bardzo ważne jest tez aby kręgosłup był ustabilizowany, najlepiej do tego użyć pasa lędźwiowo-krzyżowego. Nie nosi się go cały czas bo mięśnie przykręgosłupowe by zwiodczały, ale po kilka godzin w ciągu dnia najlepiej podczas wysiłku, czy spacerów. Polecam mi się naprawdę sprawdził.
odpowiedz

09:23 20-03-2012
Jeśli pojawiają się bóle kręgosłupa to najlepiej udać się do ortopedy, a potem na rehabilitację. Z kręgosłupem nie ma żartów i nie powinniśmy ćwiczyć na własną rękę i ufać temu co przeczytamy w internecie. Powinniśmy dokładnie wiedzieć, dlaczego nas boli i jakie ćwiczenia możemy wykonywać, dlatego najlepiej udać się do specjalisty!
odpowiedz

linki
reklamowe

~gość
192.168.*.*

09:47 20-03-2012
Są jednak ćwiczenia, które na kręgosłup raczej nie zaszkodzą, szczególnie rozciągające i wzmacniające mięśnie brzucha. Tak mówił mi jeden rehabilitant :)
odpowiedz
~Berenika
89.72.*.*

16:55 04-04-2012
Też mam problemy z kręgosłupem, głównie z częścią lędźwiową. Niedawno tak się pogorszyło, że nie jestem w stanie wykonywać nawet prostych czynności, a tu święta za pasem ;) Jestem z Warszawy i zainteresowała mnie oferta Rehabilitacji Mobilnej czy ktoś korzystał z ich usług, albo mógłby się wypowiedzieć o cenniku? http://www.rehabilitacjamobilna.pl/Uslugi
odpowiedz
1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
Dołącz do naszego grona