Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | ja_jagienka |

Prawda o ESWL. Jestem właśnie po tym zabiegu /3 dni/.Lekarz wykonujący zabieg poinformował mnie,że nie gwarantuje skutecznośći,często zdarza się,że kamień nawet nie zostaje naruszony. Cieszę się,że nie mam żadnych dolegliwości, ale jednocześnie trochę obawiam , że skoro nic się nie dzieje, typu krwiomocz, czy choćby lekki ból czy pieczenie przy sikaniu,że niestety mój kamyczek twardo si trzyma i będę musiała znów ponieść koszt następnego zabiegu. Jeśli ktoś z was ma już za sobą skuteczny zabieg ESWL i doświadczenia tego typu to proszę o informację. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~ponik 192.168.*.* |
Nie ma chyba co sie samemu zastanawiac nad skutecznością zabiegu. najlepiej umówić sie na wizytę kontrolna u lekarza u którego wykonywany był zabieg. A wedlug mnie to ze nie odczuwasz żadnych dolegliwosc pi zabiegu to chyba tylko plus:) | ||
linki reklamowe | |
~gość 46.113.*.* |
Owszem jest na czym się zastanawiać.Jestem już po drugim takim zabiegu - nieskutecznym. Zamiast kamienia rozbili mi nerkę,powstała torbiel 25 mm. Przed każdym zabiegiem miałam robioną urografię, a po- usg. M-c przed ostatnim zabiegiem nie było żadnych zmian oprócz rzeczonego kamienia.Lekarz potwierdził możliwość,że pod wpływem uderzeń nerka mogła się rozszerzyć,a luki wypełniły się płynem. | ||
No mi niemal to samo się przytrafiło.Właśnie dziś byłam u urologa.Kamień jeszcze większy niż był, a nerka po niewielkim pęknięciu. Zalecenie: następne zabiegi,choćby miało być ich jeszcze 15.Tylko,że to koszt i dolegliwości się nasilają. | |||
linki reklamowe | |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |