1
Przejdź do strony:
» Na czym polegają badania diagnostyczne nietrzymania moczu?
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Kobieta
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

14:06 04-02-2012
Prawda o ESWL.
Jestem właśnie po tym zabiegu /3 dni/.Lekarz wykonujący zabieg poinformował mnie,że nie gwarantuje skutecznośći,często zdarza się,że kamień nawet nie zostaje naruszony. Cieszę się,że nie mam żadnych dolegliwości, ale jednocześnie trochę obawiam , że skoro nic się nie dzieje, typu krwiomocz, czy choćby lekki ból czy pieczenie przy sikaniu,że niestety mój kamyczek twardo si trzyma i będę musiała znów ponieść koszt następnego zabiegu. Jeśli ktoś z was ma już za sobą skuteczny zabieg ESWL i doświadczenia tego typu to proszę o informację.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~ponik
192.168.*.*

15:25 22-02-2012
Nie ma chyba co sie samemu zastanawiac nad skutecznością zabiegu. najlepiej umówić sie na wizytę kontrolna u lekarza u którego wykonywany był zabieg.
A wedlug mnie to ze nie odczuwasz żadnych dolegliwosc pi zabiegu to chyba tylko plus:)
odpowiedz

linki
reklamowe

~gość
46.113.*.*

11:35 15-03-2012
Owszem jest na czym się zastanawiać.Jestem już po drugim takim zabiegu - nieskutecznym. Zamiast kamienia rozbili mi nerkę,powstała torbiel 25 mm. Przed każdym zabiegiem miałam robioną urografię, a po- usg. M-c przed ostatnim zabiegiem nie było żadnych zmian oprócz rzeczonego kamienia.Lekarz potwierdził możliwość,że pod wpływem uderzeń nerka mogła się rozszerzyć,a luki wypełniły się płynem.
odpowiedz

12:16 16-03-2012
No mi niemal to samo się przytrafiło.Właśnie dziś byłam u urologa.Kamień jeszcze większy niż był, a nerka po niewielkim pęknięciu. Zalecenie: następne zabiegi,choćby miało być ich jeszcze 15.Tylko,że to koszt i dolegliwości się nasilają.
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
Dołącz do naszego grona