O singlach i dla singli   (http://zdrowie.wieszjak.pl/forum/thread/16498,O-singlach-i-dla-singli.htm)

Paikea - 11:04 29-01-2010
Niestety ten wizerunek wyemancypowanej, niezależnej kobiety szkodzi samym zainteresowanym. Muszę powiedzieć, że znam kobiety, które boją się stabilizacji bardziej niż faceci.. i facetów, którzy marzą o rodzinie. Tak więc nie należy się przejmować stereotypami.
michoo - 10:23 03-09-2010
ja mysle, ze single nie sa samodzielni, tylko samotni. i staraja sie sobie wmawiac ze to ich wybor
!
pianka1 - 21:13 03-09-2010
@michoo, trzeba się jakoś pocieszać!

Czy nie można być jednocześnie aktywną, niezależną i w związku? Przecież związek nie musi wcale oznaczać klatki!

No i dlaczego kobieta, która ma męża, rodzinę musi być od razu szufladkowana jako "kura domowa", a nie nazywa się jej np. "panią domu"?!
czarek1 - 11:47 07-09-2010
a ja Wam mówię nie ma jak żonka i dzieciaki. Dla kogo pracować jak nie dla nich?
ja_bubu - 00:20 08-09-2010
[quote=czarek1] a ja Wam mówię nie ma jak żonka i dzieciaki. Dla kogo pracować jak nie dla nich? [/quote] Ot co!
~Rybka - 08:37 25-10-2010
Zależy w jakim wieku? Ja przez wiele lat byłam singlem i zawsze powtarzałam, że jestem wolna a nie sama czy samotna. Chodziłam gdzie chciałam, robiłam co chciałam i nikogo nie musiałam pytać o zdanie. Mam dużo znajomych i zawsze miałam z kim się spotkać w wolnym czasie. Teraz jestem w szczęśliwym związku i okazuje się, że to wcale nie musi ograniczać. Mam trochę mniej czasu dla znajomych ale staram się ich nie zaniedbywać. Jednak facet to facet:)
~lola - 08:41 25-10-2010
Jestem sama (nie samotna!), a faceta brakuje mi tylko do wyrzucenia śmieci i wkręcenia żarówki. Może niektórzy ludzie po prostu nie muszą żyć w związku?

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
Dołącz do naszego grona