Forum Wieszjak.pl » Zdrowie » Uroda » Akupresura »  Dodaj komentarz
Akupresura - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
07:10 27-09-2010  Zuzka P.
ja chciałabym wiedzieć, jak rozpoznać osobę wykwalifikowaną od niewykwalifikowanej. czy specjaliści od medycyny alternatywnej (akupresura, bioenergoterapia itp.) powinni mieć jakieś certyfikaty?

mam wrażenie, że teraz jest moda na masaże, kłucia igłami i leczenie dietami według różnych przemian. a jak jest popyt, to i podaż się zwiększa. a to oznacza, że co bardziej przedsiębiorcze osoby wchodzą w nowe biznesy.

nie oznacza to, że jestem przeciwna tego typu praktykom. chciałabym jednak wiedzieć, czy osoba, która dotyka, nakłuwa moje ciało wie, co robić
2.
14:26 24-09-2010  pawel76
a czy akupresura robiona przez osoby niewykwalifikowane może zaszkodzić?
3.
13:58 24-09-2010  kasiuniaz
dla mnie masaż stóp mógłby trwać wiecznie. jest bardzo przyjemny, zwłaszcza z oliwką czy kremem nawilżającym. stopy są ładnie nawilżone a ja zrelaksowana.
też macie takie odczucia?
4.
13:49 24-09-2010  Dr Anna Wilczynska
Dzien dobry!
kiedyś byłam w centrum medycyny naturalnej prowadzonej przez naszych lekarzy ze specjalizacją w tym kierunku. każdy punkt wymaga niestety różnego czasu pobudzenia, średnio ok 5 min. stosowano też masaże punktów po 30 min i więcej.
5.
11:05 24-09-2010  Durin
A czy ktoś może podpowiedzieć ile czasu należy masować dany punkt lub narząd, i jak traktować narządy "wielopunktowe" np jelito grube.
6.
17:57 13-01-2010  Ilona Szumicka
Jak wynika z przekazów ustnych i pisemnych specjalistów od bioenergoterapii, akupresury czy refleksologii, to prawda. Odsyłam do artykułów na te tematy. Zdrowia życzę:-)
7.
13:34 21-12-2009  Pruski
Słyszałem, że można się tak pouciskać tu i ówdzie, że np. ból głowy bez tabletki przemija - czy to prawda Pani Redaktor ???

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
Dołącz do naszego grona