1
Przejdź do strony:
» Akupresura
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Uroda
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

13:34 21-12-2009
Słyszałem, że można się tak pouciskać tu i ówdzie, że np. ból głowy bez tabletki przemija - czy to prawda Pani Redaktor ???
  zgłoś naruszenie regulaminu

17:57 13-01-2010
Jak wynika z przekazów ustnych i pisemnych specjalistów od bioenergoterapii, akupresury czy refleksologii, to prawda. Odsyłam do artykułów na te tematy. Zdrowia życzę:-)

linki
reklamowe

11:05 24-09-2010
A czy ktoś może podpowiedzieć ile czasu należy masować dany punkt lub narząd, i jak traktować narządy "wielopunktowe" np jelito grube.

13:49 24-09-2010
Dzien dobry!
kiedyś byłam w centrum medycyny naturalnej prowadzonej przez naszych lekarzy ze specjalizacją w tym kierunku. każdy punkt wymaga niestety różnego czasu pobudzenia, średnio ok 5 min. stosowano też masaże punktów po 30 min i więcej.

13:58 24-09-2010
dla mnie masaż stóp mógłby trwać wiecznie. jest bardzo przyjemny, zwłaszcza z oliwką czy kremem nawilżającym. stopy są ładnie nawilżone a ja zrelaksowana.
też macie takie odczucia?

14:26 24-09-2010
a czy akupresura robiona przez osoby niewykwalifikowane może zaszkodzić?

07:10 27-09-2010
ja chciałabym wiedzieć, jak rozpoznać osobę wykwalifikowaną od niewykwalifikowanej. czy specjaliści od medycyny alternatywnej (akupresura, bioenergoterapia itp.) powinni mieć jakieś certyfikaty?

mam wrażenie, że teraz jest moda na masaże, kłucia igłami i leczenie dietami według różnych przemian. a jak jest popyt, to i podaż się zwiększa. a to oznacza, że co bardziej przedsiębiorcze osoby wchodzą w nowe biznesy.

nie oznacza to, że jestem przeciwna tego typu praktykom. chciałabym jednak wiedzieć, czy osoba, która dotyka, nakłuwa moje ciało wie, co robić

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccja_jagienkakw02barszym
dukeaeccja_jagienkakw02barszym
Dołącz do naszego grona