Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | ja_jagienka |

~gość 83.11.*.* |
jak rozumiec tą tabelęnie jestem specjalistą | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
co trzeba wyjaśnić? | ||
linki reklamowe | |
| ||
~Tadeusz 83.23.*.* |
Mam cukrzyce typ2 i po każdej przeczytanej takiej tabeli jestem głupszy mimo sredniego wyksztalcenia.Brak mi poradników typ np jedna kromka chleba jedno jajko serek bialy 2 łyżki jedna cherbata z cytryną.Proste zestawy.Jm jestem starszy tym mnie do mnie docierają porady dietetyków gdzie musi to czytac naukowiec z tłumaczem.Dietetycy piszom porady chyba dla siebie a nie dla chorych są nie przetlumaczalne. | ||
No tak to o wiele łatwiejsze, ale nie do końca pozwala na dowolność. Natomiast nauczenie się korzystania z tabeli pozwala na samodzielne decydowanie o jadłospisie. Żeby ocenić ile czego możesz zjeść muszę poznać twój wzrost i masę ciała. Dzienne "zapotrzebowanie" na wymienniki węglowodanowe można sobie samemu obliczyć. Jeśli otrzymam te dwie informację to mogę to dla Ciebie przeliczyć. Pozdrawiam | ||
~natalia 83.30.*.* |
mam cukrzyce typu 1i po przeczytaniu tych tabelek wiele sie nauczyłam np jakie produkty moge jesc a jakich nie wolno mi spozywac i ktore produkty maja duzo i mniej tłuszczu pozdrawiam | ||
~marcin 109.95.*.* |
dla nas największym problemem był czas potrzebny na liczenie, jak rano trzeba było zrobić śniadanie i kanapki do szkoły, to dobre 10 minut liczenia. problem rozwiązaliśmy prez znaleźienie programu, który liczy to za nas (www.liczygram.pl) i teraz dalej liczymy, ale zajmuje nam to mniej czasu | ||
linki reklamowe | |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |