1
Przejdź do strony:
» Tabele Wymienników Węglowodanowych
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Cukrzyca
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~gość
83.11.*.*

14:43 16-05-2011
jak rozumiec tą tabelęnie jestem specjalistą
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

14:35 18-05-2011
co trzeba wyjaśnić?
odpowiedz

linki
reklamowe

11:28 20-06-2011
Polecam artykuł: http://cukrzyca.wieszjak.pl/zalecenia-dietetyczne/256816,Jak-wymienniki-weglowodanowe-pomagaja-w-ukladaniu-diety-.html />
Gdyby coś było niejasne z chęcią pomogę, mam w domu cukrzyka i obliczanie wymienników nie jest mi obce :)
odpowiedz
~Tadeusz
83.23.*.*

11:20 08-09-2011
Mam cukrzyce typ2 i po każdej przeczytanej takiej tabeli jestem głupszy mimo sredniego wyksztalcenia.Brak mi poradników typ np jedna kromka chleba jedno jajko serek bialy 2 łyżki jedna cherbata z cytryną.Proste zestawy.Jm jestem starszy tym mnie do mnie docierają porady dietetyków gdzie musi to czytac naukowiec z tłumaczem.Dietetycy piszom porady chyba dla siebie a nie dla chorych są nie przetlumaczalne.
odpowiedz

15:44 14-09-2011
No tak to o wiele łatwiejsze, ale nie do końca pozwala na dowolność. Natomiast nauczenie się korzystania z tabeli pozwala na samodzielne decydowanie o jadłospisie. Żeby ocenić ile czego możesz zjeść muszę poznać twój wzrost i masę ciała. Dzienne "zapotrzebowanie" na wymienniki węglowodanowe można sobie samemu obliczyć. Jeśli otrzymam te dwie informację to mogę to dla Ciebie przeliczyć.
Pozdrawiam
odpowiedz
~natalia
83.30.*.*

13:44 09-12-2011
mam cukrzyce typu 1i po przeczytaniu tych tabelek wiele sie nauczyłam np jakie produkty moge jesc a jakich nie wolno mi spozywac i ktore produkty maja duzo i mniej tłuszczu pozdrawiam
odpowiedz
~marcin
109.95.*.*

10:21 02-04-2012
dla nas największym problemem był czas potrzebny na liczenie, jak rano trzeba było zrobić śniadanie i kanapki do szkoły, to dobre 10 minut liczenia. problem rozwiązaliśmy prez znaleźienie programu, który liczy to za nas (www.liczygram.pl) i teraz dalej liczymy, ale zajmuje nam to mniej czasu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
Dołącz do naszego grona