Przejdź do strony:
» Terapia depresji
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Psychologia
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

14:23 18-11-2009
Smutna prawda jest taka, że jak trafisz do psychiatry to cię będzie leczył tylko lekami, a jak do psychologa to tylko terapią. A według mnie skuteczne jest tylko połączenie tych dwóch metod.
pzdr. Kot
  zgłoś naruszenie regulaminu

15:23 18-11-2009
Zgadzam się. Moja koleżanka została poddana terapii polegającej właśnie na wspomnianym przez Ciebie połączeniu i dało dobre rezultaty

linki
reklamowe

~lucci
79.184.*.*

22:34 13-12-2009
Najlepej stosowć równolegle leczenie farmakologiczne i terapie pd okiem psychoterapeuty .Wówczas będą efekty :)
~zangara
85.222.*.*

13:25 05-11-2010
Rozmawiamy na temat depresji a ja mam inne pytanie. Jak udowodnić że depresja jest tworzona wyłącznie na potrzeby sądowe przez męża z którym znajduję się w separacji. Celem ma być Jego wsparcie alimentacyjne po rozwodzie. SPRAWA BARDZO PILNA bo w poniedziałek mam sprawę. Bardzo prosze o pomoc

07:22 07-11-2010
~zangara napisal(a): Rozmawiamy na temat depresji a ja mam inne pytanie. Jak udowodnić że depresja jest tworzona wyłącznie na potrzeby sądowe przez męża z którym znajduję się w separacji. Celem ma być Jego wsparcie alimentacyjne po rozwodzie. SPRAWA BARDZO PILNA bo w poniedziałek mam sprawę. Bardzo prosze o pomoc

musialabys chyba złożyć wniosek zeby biegły psycholog go zbadał czy ma depresję. nie wiem czy jest inna możliwość udowodnienia czegos.

12:11 07-11-2010
Też mi się wydaje, że na własną rękę trudno udowodnić, że ktoś symuluje. Do tego potrzebna jest opinia specjalisty i to pewnie niezależnego, bo wiadomo, że każda strona może znaleźć takiego "eksperta", który potwierdzi jej racje.
~zangara
85.222.*.*

08:19 08-11-2010
Mało czasu. Skoro tak arcy trudno diagnozuje się depresję to może to jest argumentem. W temacie depresji czytam o obniżonym nastroju ogólnie, chandrze, o depresji poporodowej i o chorobach lub lekach dających objawy smutku i przygnębienia co nie jest zawsze związane z depresją. Z powyższego wynika, że choroba jest równie dobrze nie do wykrycia jak i do wykrycia i to na życzenie. Skoro nie ma arbitralnych dowodów to ........... ja czuję, że też mogę ją czuć. Co do propozycji innego specjalisty czyli kontr-opinia to jest słowo wobec słowu. Może macie jakieś inne konstruktywne wnioski ? Nie chcę płacić na darmozjada 1500,00 zł miesięcznie.

linki
reklamowe

17:18 08-11-2010
Nie znam się na prawie, ale nie możesz poprosić sądu o powołanie biegłego? Czy rozmawiałaś o tym z prawnikiem? Co uważa prawnik? Może warto przyczepić się do leków - czy Twój mąż brał/bierze jakieś leki? Depresja musi się chyba utrzymywać przez wiele miesięcy, aby można było ją nazwać depresją, z tym że chyba łatwo można ją symulować.
~gestalt
193.25.*.*

21:04 09-11-2010
A co powiecie na psychoterapię metodą Gestalt - mogę polecić dobry gabinet w Krakowie. Wydaje mi się, że ten rodzaj psychoterapii, a co najważniejsze, jego efekty, byłyby dla Ciebie zadowalające. Polecam przyjrzeć się metodzie Gestalt.
~zangara
85.222.*.*

00:49 12-11-2010
Prawnik mówi, że to jest o tyle trudne do udowodnienia, że :
1. mało kto stanie w konfrontacji z innymi lekarzami,
2.Co do leków to w dokumentach sądowych piąty powołuje się na czwartego ten na trzeciego itd do pierwszego. Nie znam nikogo kto by chciał narazić się koleżkom z fachu,
3. Nie ma żadnych leków bo to tajemnica lekarska,
4. Co do terapii to sorry ale można skierować ale moja propozycja jest jednoznaczna z uznaniem depresji a ta śmiem wątpić jest gwałtowną rozgrywką polityczną której celem jest kasa.
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona