Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | ja_jagienka |

~aga 188.47.*.* |
a ja mam ostatnio bóle głowy,światłowstret,ciagle mi zimno,nie moge sie skupic nad niczym,nie moge spac,a rano nie moge sie obudzic,stopy i dłonie mam oblane zimnym potem czy to tez moze byc tarczyca? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Nie są to może najbardziej typowe objawy, ale mogą być wywołane niedoczynnością tarczycy. Lepiej żebyś udała się do lekarza. | |||
linki reklamowe | |
Z w/w objawów głównie światłowstręt i pocenie się jest czymś "extraordinary", resztę można podciągnąć pod przesilenie wiosenne - podstawowa rzecz, to odpowiedzieć na pytanie : czy mam tak po raz pierwszy i bardzo mi to przeszkadza, czy zdarza się, że miewam takie epizody - może to od stresu lub przemęczenia? Warto pewnie wcześniej spróbować odpocząć i potem udać się d lekarza | |||
~julam79 94.240.*.* |
wole tarczycowe pan doktor stwierdził u mnie jakieś 15 lat temu, kilka razy w życiu robiłam tsh ale zawsze jest w normie, czy możliwe że choruję na nadczynność lub niedoczynność mimo dobrego wyniku? dodam że jakieś 10 lat temu bardzo schudłam i tak zostało, nawet w ciąży nie tyłam, w tej chwili doszły mi takie objawy że nie mogę zasnąć jeszcze kilka godzin po północy, budzę sie zlana potem oraz wieczorem lub popołudniu strasznie pić mi się chce, mogę wlać w siebie kilka litrów a i tak mam uczucie pragnienia, zawsze miałam bardzo niskie ciśnienie, mam zimne i spocone dłonie i stopy, nie wiem co to może być, czy drążyć ten temat i nadal szukać diagnozy? może po prostu już tak mam? | ||
Jualam, a czy towarzyszy temu gorączka? Jeśli chodzi o wole, to moja koleżanka ma "szerszą szyję" od urodzenia, ale nie ma tam ani guzków, ani nad/niedoczynności - co jakiś czas kontroluje tsh i wszystko w normie. Jeśli chodzi o Ciebie, powinnaś postępować podobnie - regularnie (raz na rok np.) badać tsh, a do tego zmierzyć poziom cukru, bo objawy mogą również wynikać z hipoglikemii - czy robi Ci się przy tych atakach słabo? | ||
~julam79 94.240.*.* |
owszem dosyć często mam omdlenia bez przyczyny, ale raczej nie w momentach gdy oblewają mnie poty, nie gorączkuję, co do cukru to jak byłam w ciąży miałam bardzo niski w badaniach na czczo po glukozie, nieraz w domu sobie mierzyłam w dzień (teściowa cukrzyk) ale raczej nie miałam odbiegów , może powinnam zmierzyć sobie na czczo lub o jakiejś innej porze, co do tsh to robię co jakiś czas i wynik w normie, dodam że naprawdę nieraz bez przyczyny jestem bardzo zmęczona lub śpiąca | ||
A masz czasem wrażenie, że serce Ci bardzo szybko bije i nie może przestać? | ||
linki reklamowe | |
~julam79 94.240.*.* |
czasem ale rzadko raczej... | ||
~ada 188.33.*.* |
ja natomiast zaniedbalam swoja tarczyce i teraz pokutuje juz 3 dzien siedze w domu tarczyca sie zbuntowala :(a wizyte u endokrynologa mam dopiero 4 lipca:(leze w lozku jak kloda kluje mnie w nadbrzuszu i cignie sie to klucie pod lewa pacze do piersi i na kregosłup masakra jeszcze uczucie jakby ciagnacy lekko szczypiący ból od gardla az do żołądka nieiwem co to bedzie ze mna plecy mnie bola okropnie mam dopiero skonczone 24 lata a czuje sie jak staruszka:(:(:(jesli ktos mial takie dziwne objawy niech sie odezwie na kimoko8@o2.pl dziekuje i pozdrawiam wszystkich :) | ||
~edi 83.2.*.* |
odezwij sie do mnie na tel.692099715..wytlumacze Ci to dosc dokladnie,przerobilem to | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |