Przejdź do strony:
» Jakie objawy może wywoływać chora tarczyca?
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Choroby
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~aga
188.47.*.*

01:24 11-02-2011
a ja mam ostatnio bóle głowy,światłowstret,ciagle mi zimno,nie moge sie skupic nad niczym,nie moge spac,a rano nie moge sie obudzic,stopy i dłonie mam oblane zimnym potem czy to tez moze byc tarczyca?
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

23:13 13-02-2011
Nie są to może najbardziej typowe objawy, ale mogą być wywołane niedoczynnością tarczycy. Lepiej żebyś udała się do lekarza.
odpowiedz

linki
reklamowe

14:24 14-02-2011
~aga napisal(a): a ja mam ostatnio bóle głowy,światłowstret,ciagle mi zimno,nie moge sie skupic nad niczym,nie moge spac,a rano nie moge sie obudzic,stopy i dłonie mam oblane zimnym potem czy to tez moze byc tarczyca?

Z w/w objawów głównie światłowstręt i pocenie się jest czymś "extraordinary", resztę można podciągnąć pod przesilenie wiosenne - podstawowa rzecz, to odpowiedzieć na pytanie : czy mam tak po raz pierwszy i bardzo mi to przeszkadza, czy zdarza się, że miewam takie epizody - może to od stresu lub przemęczenia? Warto pewnie wcześniej spróbować odpocząć i potem udać się d lekarza
odpowiedz
~julam79
94.240.*.*

09:38 28-02-2011
wole tarczycowe pan doktor stwierdził u mnie jakieś 15 lat temu, kilka razy w życiu robiłam tsh ale zawsze jest w normie, czy możliwe że choruję na nadczynność lub niedoczynność mimo dobrego wyniku? dodam że jakieś 10 lat temu bardzo schudłam i tak zostało, nawet w ciąży nie tyłam, w tej chwili doszły mi takie objawy że nie mogę zasnąć jeszcze kilka godzin po północy, budzę sie zlana potem oraz wieczorem lub popołudniu strasznie pić mi się chce, mogę wlać w siebie kilka litrów a i tak mam uczucie pragnienia, zawsze miałam bardzo niskie ciśnienie, mam zimne i spocone dłonie i stopy, nie wiem co to może być, czy drążyć ten temat i nadal szukać diagnozy? może po prostu już tak mam?
odpowiedz

16:55 28-02-2011
Jualam, a czy towarzyszy temu gorączka?
Jeśli chodzi o wole, to moja koleżanka ma "szerszą szyję" od urodzenia, ale nie ma tam ani guzków, ani nad/niedoczynności - co jakiś czas kontroluje tsh i wszystko w normie. Jeśli chodzi o Ciebie, powinnaś postępować podobnie - regularnie (raz na rok np.) badać tsh, a do tego zmierzyć poziom cukru, bo objawy mogą również wynikać z hipoglikemii - czy robi Ci się przy tych atakach słabo?
odpowiedz
~julam79
94.240.*.*

17:01 01-03-2011
owszem dosyć często mam omdlenia bez przyczyny, ale raczej nie w momentach gdy oblewają mnie poty, nie gorączkuję, co do cukru to jak byłam w ciąży miałam bardzo niski w badaniach na czczo po glukozie, nieraz w domu sobie mierzyłam w dzień (teściowa cukrzyk) ale raczej nie miałam odbiegów , może powinnam zmierzyć sobie na czczo lub o jakiejś innej porze, co do tsh to robię co jakiś czas i wynik w normie, dodam że naprawdę nieraz bez przyczyny jestem bardzo zmęczona lub śpiąca
odpowiedz

21:31 02-03-2011
A masz czasem wrażenie, że serce Ci bardzo szybko bije i nie może przestać?
odpowiedz

linki
reklamowe

~julam79
94.240.*.*

22:29 03-03-2011
czasem ale rzadko raczej...
odpowiedz
~ada
188.33.*.*

13:38 14-05-2011
ja natomiast zaniedbalam swoja tarczyce i teraz pokutuje juz 3 dzien siedze w domu tarczyca sie zbuntowala :(a wizyte u endokrynologa mam dopiero 4 lipca:(leze w lozku jak kloda kluje mnie w nadbrzuszu i cignie sie to klucie pod lewa pacze do piersi i na kregosłup masakra jeszcze uczucie jakby ciagnacy lekko szczypiący ból od gardla az do żołądka nieiwem co to bedzie ze mna plecy mnie bola okropnie mam dopiero skonczone 24 lata a czuje sie jak staruszka:(:(:(jesli ktos mial takie dziwne objawy niech sie odezwie na kimoko8@o2.pl dziekuje i pozdrawiam wszystkich :)
odpowiedz
~edi
83.2.*.*

16:12 15-05-2011
odezwij sie do mnie na tel.692099715..wytlumacze Ci to dosc dokladnie,przerobilem to
odpowiedz
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
Dołącz do naszego grona