Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

"Zmiany przerzutowe stwierdza się blisko w 60% noworozpoznanych przypadków raka drobnokomórkowego i w 70% raka drobnokomórkowego." Czemu tak jest? Czy nie ma jakiś bardziej czułych testów, wykrywających chorobę we wcześniejszym stadium? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~ktoś życzliwy 89.75.*.* |
Ja natomiast polecam NAPOJE LIKOPENOWE. Są źródłem wielu ważnych dla zdrowia związków. Przede wszystkim w 100% przyswajalnego aktywnego likopenu, który przez naukowców i lekarzy uznawany jest za najsilniejszy antyoksydant. W jednej butelce takiego napoju jest go, aż 30 mg (najwięcej na rynku). Likopen powoduje silny efekt ochronny przed rozwojem nowotworów płuc, wątroby, żołądka, prostaty, piersi, szyjki macicy, trzustki, jelita oraz chorobach układu krążenia. Będąc najsilniejszym antyoksydantem likopen hamuje ponadto proces degeneracji komórek, dzięki czemu dłużej możemy zachować zdrowie i młody wygląd. Ponadto doskonale działa na układ pokarmowy. Zawiera też witaminy: C, z grupy B, PP, E, K, potas, wapń, magnez, żelazo, miedź, kobalt i szereg innych. Jak nie wierzycie to wystarczy poszukać w Internecie. | ||
linki reklamowe | |
~mike 195.90.*.* |
drobnokomórkowy jest po prostu dzikusem, który błyskawicznie daje przerzuty; nie wiem skąd te statystyki, bo drobnokomórkowy w chwili wykrycia jest prawie zawsze rozsiany (zanim da jakieś objawy, choroba się rozprzestrzenia); rozsiew można stwierdzić głównie dzięki pet-ct, a nie wszystkim pacjontom się go robi; | ||
~gość 77.254.*.* |
Na badanie pet czeka się ok. trzech miesięcy ( pod warunkiem zakwalifikowania. Mój mąż nie doczekał... | ||
~gość 188.221.*.* |
zucilem palenie 8 miesiecy temu i teraz mam czesty kaszel i gdy wdycham mocno powietrze ustami to mnie strasznie dusi | ||
Zrób sobie spirometrię. | ||
~Ewa 79.191.*.* |
Dlatego lekarze ostrzegają przed paleniem papierosów, ale kto tego chce słuchać? | ||
linki reklamowe | |
~gość 195.88.*.* |
właśnie się dowiedziałam, ze moja przyjaciółka ma raka płuc z przerzutami do węzłów chłonnych - nigdy nie paliła papierosów i sporadycznie przebywała w otoczeniu palących więc nie zawsze papierosy szkodzą, choć wiadomo lepiej nie palić | ||
Jasne, ale największe ryzyko mają jednak palacze i osoby z ich otoczenia... | ||
~gość 83.9.*.* |
Ja mam kaszel od 6 lat. Lekarz rodzinny cały czas mi mówi, że symuluję, bo zwracam się non stop z bólem brzucha, osłabieniem, kaszlem... a pumonolog raz dał mi leki na wrzody żołądka których nie mam, bo zrobiłam badania zanim zaczęłam brac leki. Potem dawał mi leki na astmę i w końcu przstałam w ogóle chodzic, bo po co? Zgadywac to ja też umiem nie majac studiów medycznych. | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |