Zadaj pytanie na forum
![]() | Aleksandra Cichockadietetyk, pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia oraz wykładowca Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego |
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

~Joanna 83.6.*.* |
Super portal, super dietetyczne wskazówki i informacje! | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Na tej liście większość rzeczy i tak mi nie smakuje :( | ||
linki reklamowe | |
~gość 192.168.*.* |
Czy dieta oparta na produktach o niskich indeksach glikemicznych jest naprawdę skuteczna? | ||
Ale skuteczna w jakim sensie??? | |||
Jeśli będziesz zjadać więcej niż spalać, to oczywiście, że nie- to prosta prawda. Można schudnąć nawet jedząc lody i ciastka, jeśli się zjada mniej niż swoje dzienne zapotrzebowanie... | ||
Indeks glikemiczny pozwala nam dobrać produkty, które nie podniosą poziomu cukru we krwi zbyt gwałtownie. Korzystanie z indeksu jest dobrym rozwiązaniem dla cukrzyków. Jeśli się odchudzasz produkty o niskim indeksie pozwolą Ci dłużej odczuwać sytość. Dla tych, którzy tych produktów nie lubią pozostaje je połączyć z lubianymi i i tak łączny ładunek glikemiczny nie będzie taki wysoki. | ||
Problem polega na tym, że z reguły po obiedzie mam przemożną chęć "dopchać się" czymś słodkim, i cały indeks glikemiczny bierze w łeb | |||
linki reklamowe | |
to przegryź kilka migdałów. | ||
Albo napij się coli bez cukru | |||
A próbowałeś czekolady dla cukrzyków? Albo jabłka? Ja jak zjem jabłko po obiedzie, to ledwo się toczę, taka jestem pełna :) | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |