1
Przejdź do strony:
» Uzależnienie od słodyczy
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Psychologia
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

17:57 15-10-2010
ja wręcz uwielbiam słodycze, nigdy nie potrafię sobie odmówić przyjemności kupienia sobie czegoś słodkiego przechodząć obok sklepu. To jest silniejsze ode mnie...:(
chyba moje słodycze zamienię na LODY... też je uwielbiam:)
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

17:32 16-10-2010
glowna przyczyna wszystkich problemow jakie maja ludzie w europie zachodniej i stanach ze zdrowiem (nadcisnienei, cukrzyca, rak!!!!) jest spowodowane skokami insuliny, ktore powoduja slodycze!!!! pomyslcie, przed laty nikt nie slyszal o cukrze w ogole, jest on sztuczyny tworem, ktory skraca zycie!!!
odpowiedz

linki
reklamowe

12:56 21-10-2010
ja również uwielbiam słodycze, ale stawiam na regularność:
po śniadaniu kawałek gorzkiej czekolady
a po obiedzie, na deser jakiś pyszny batonik czy ciasteczko
może i faktycznie zbyt duża ilość słodyczy nie jest zdrowa, ale totalne odcięcie się od słodyczy też nie może być najzdrowsze
odpowiedz
~Gość
83.30.*.*

22:37 21-07-2011
Ja od 4 tygodni jem po 6000 kcal i mi to nie przeszkadza i tak nie wychodze na dwor to mi nie zalezy
odpowiedz
~gość
31.63.*.*

11:25 22-07-2011
ja takze uwielbiam jesc slodkosci,wiem,ze nie powinnam /jestem amazonka/,ale to jest silniejsze .Ach ta czekolada rozplywajaca sie w ustach ,czy jest cos lepszego??????.Anka.
odpowiedz
~ja*
217.98.*.*

23:19 18-02-2012
Naprawdę-"obżarstwo" słodyczami i ogólnie tym na co ma się chęc w danej chwili to - koszmar i horror...:(
W moim przypadku to własnie jest najgorsze, że jem słodycze a pomiedzy obżeram się czym popadnie...na co mam w danej chwili ochotę...
Moje życie polega na tym, że albo sie obżeram na maXa- albo postanawiam nie jeśc od...do !
Co najgorsze nie wyglądam na taką co dużo zjada- może mam dobrą przemianę materii- ale uwierzcie, że to jest Koszmar !!!
Zjadam niesamowite ilości---POMÓŻCIE MI !
odpowiedz
~maria
79.139.*.*

06:43 20-02-2012
Od 3 miesięcy rozsmakowałam si w słodyczach ,nawet czuję się uzależniona, makabrycznie się z tym czuję. Nie pomagają perswazje samej sobie ,tłumaczenia, tyję 300 ,400 dkg dziennie.Zażywanie chromu też nie pomogło, zostało postanowienie ''postu od popielcowej środy '',ale nie wierzę już w nic!!!
odpowiedz

linki
reklamowe

~gość
192.168.*.*

15:35 22-02-2012
Ja nie tyję strasznie, ale mój cholesterol jest jak na mój wiek tragicznie wysoki (ok. 250, norma do 200), no jelita tez doskwierają przy takim obżarstwie słodyczami...
odpowiedz

08:35 23-02-2012
jedzenie słodyczy rzeczywiście uzależnia i niestety nie ma dobrego wpływu na nasz organizm a już na pewno nie na naszą figurę. Oczywiście zdarzają się osoby, które mimo tego, że jedzą dużą ilość słodyczy nie przybierają na wadze. Takich osób jest jednak stosunkowo mało.
Zbyt duża ilość słodyczy w naszym organizmie powoduje otyłość, zwiększony poziom choresterolu, złe samopoczucie itd...
odpowiedz
1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona