Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

~Jacob 77.222.*.* |
Kurcze, ale ludzie czasem się nacierpią... | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
ja widzialem kiedys panią przed gabinetem lekarskim własnie z tego powodu, opowiadala ze to bol który paralizuje | ||
linki reklamowe | |
Moja babcia miała nerwoból nerwu trójdzielnego. Mówiła, że żyć jej się odechciało... Teraz od ponad roku jest zdrowa, ale podobno nerwoból może nawrócić nawet po paru latach. | ||
moj kolega brał nawet tramal z tego powodu, choć czasami mawiał ze i morfiną by nie pogardził. nie myślałam, że aż tak może boleć twarz. zawsze wydawało mi się, że ból głowy jest najgorszy. z czego to się może brać? | ||
~do Pani autorki 89.74.*.* |
do Pani autorki - proszę więcej doczytać w literaturze. Nerwobóle nie pojawiają się tylko z uszkodzenia nerwów. Wiele (neuralgii - nerwobóli) jest niewiadomego pochodzenia. | ||
Też mi się wydaje, że nie zawsze musi być znane wytłumaczenie dla takich nerwobóli. | ||
~maja 188.33.*.* |
Witam Od 2 dni strasznie boli mnie lewa część żuchwy i policzka.pomyślałam, że prawdopodobnie przeziębiłam sobie nerw trójdzielny ale moje objawy nie są takie jak opisuje literatura.Napady tych bólów nie są krótkie(ok.2 min)i nie powtarzają się np.100 razy dziennie tylko jak już zacznie boleć to boli do momentu, aż nie wezmę tabletki przeciwbólowej, która pomaga na praktycznie cały dzień.ból zmniejsza się trochę po okładzie z rumianku, czy nagietka. Oprócz tego nie mam żadnych innych objawów. Jak myślicie to może być coś innego, czy jednak ten NT. | ||
linki reklamowe | |
~Po Cierpieniu 79.189.*.* |
Vitam wszystkich !!! Opisywany problem ( nerwobóle głowy ) znany był mi od dzieciństwa . Nikomu nie życzę tego doświadczyć . Ja z tego powodu zaliczyłem wielokrotnie tych samych lekarzy ( specjalistów ) i nikt nie mógł mi pomóc . Pomógł przypadek . Poszedłem do neurologa bo miałem problemy z tzw. korzonkami . Opowiedziałem mu przy okazji o wieloletnim problemie z nerwobólami . U mnie średnio 3-4 razy w roku występowały - eliminując mnie z życia na kilka dni . Neurolog stwierdził że miałem pecha iż wcześniej nie trafiłem do niego - leczy ten ból od wielu lat ze 100 % skutecznością . Jakież było moje zdziwienie gdy przepisał mi znany ogólnie od wielu lat lek rozluźniający o nazwie Mydocalm . Możecie o nim tu przeczytać : http://pl.wikipedia.org/wiki/Tolperizon Długo nie musiałem czekać , po kilku tygodniach moja głowa zasygnalizowała kolejną "akcję bólową" . Gdy rozpoczęło się na dobre wziąłem jedną tabletką Mydocalm rano i już dla zasady drugą wieczorem . Efekt piorunujący - po kilku godzinach nie miałem żadnego bólu . Dodatkowo uniknąłem połykania szkodliwych tabletek przeciwbólowych . Postanowiłem że przy każdej okazji przekażę tą informację innym cierpiącym . Skorzystał na tym mój sąsiad też ze 100 % skutkiem . Ja kilka razy gdy tylko głowa sygnalizowała początek bólu brałem jedną tabletkę . To było kilka lat temu - przepisane pierwszy raz opakowanie Mydocalm mam do dziś ( 30 tabletek Mydocalm Forte 150 mg) , nawet termin ważności się skończył - a działa znakomicie . Mam nadzieję że pomogłem innym cierpiącym . | ||
Proszę nie przyjmować przeterminowanych leków | ||
~Cierpiaca 79.146.*.* |
Witam! Mam podobne skorzenie. Tylko ze moj bol to nie bol. Chodzi o brode. Juz jako mala dziewczynka mialam z tym problemy ale jakos nigdy z tym nie poszlam do lekarza. Chodzi o to ze broda mnie nie boli tylko mam uczucie laskotania w brodzie to jest bardzo denerwujace. Moze ktos slyszal o podobnym przypadku?? Z gory dziekuje. | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |