1
Przejdź do strony:
» atropina i prowadzenie samochodu
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Oko i ucho
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

22:19 02-09-2010
Po jakim czasie od zapuszczenia kropli z atropiną można prowadzić samochód? Mój tata wkrótce wybiera się do okulisty i chce pojechać autem. Twierdzi, że sobie poradzi. Jakoś nie jestem pewna, czy to bezpieczne.
  zgłoś naruszenie regulaminu

12:32 03-09-2010
To zupełnie zły pomysł, prowadzenie po atropinie. Źrenice są rozszerzone przez kilka godzin i nawet w pochmurny dzień jest się oślepionym. Ja po ostatniej wizycie u okulisty z trudem doszłam na przystanek autobusowy, a wcale nie było wtedy słonecznie...

linki
reklamowe

11:13 09-09-2010
Zofia ma rację! próbowałam kiedyś prowadzić 3 godz.po zapuszczeniu kropli. to była masakra...

13:53 09-09-2010
Domyślam się, że pytają Panie o możliwość prowadzenia samochodu po tropikamidzie - leku stosowanym w diagnostyce okulistycznej. Ponieważ po zapuszczeniu kropli mogą wystąpić zaburzenia widzenia i światłowstręt, z prowadzeniem samochodu należy się wstrzymać przez około 6 godzin - aż powróci prawidłowe widzenie.

Proszę pamiętać, że za prowadzenie samochodu po niektórych lekach można stracić prawo jazdy na 3 lata, a w niektórych przypadkach nawet na 10 lat i trafić do więzienia na 2 lata!

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccMichał Waśja_jagienkakw02
dukeaeccMichał Waśja_jagienkakw02
Dołącz do naszego grona