Zadaj pytanie na forum
ZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

~kryśka 192.168.*.* |
teoria teorią, a w praktyce bywa różnie z tym nietrzymanie . gdy po porodzie zgłosiłam się do lekarza z problemem nietrzymanie moczu. zamiast pomóc - przestraszył. chciał mi przepisać receptę na pieluchy | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Dzien dobry! Po porodzie często przez jakiś czas może być problem z nietrzymaniem moczu, zwłaszcza jeśli poród trwał długo. mogło dojść do nadciągnięcia więzadeł odpowiadających za podtrzymywanie narządu rodnego i pęcherza moczowego. Kobiety powinny ćwiczyć wtedy mięśnie krocz, tzw ćwiczenia Koegla z piłeczkami lub bez. Dopiero gdy one nie pomogą a dolegliwość nie ustąpi do pół roku można myśleć o interwencji chirurgicznej. A czy lekarz stwierdził w badaniu np obniżenie narządu rodnego? | ||
linki reklamowe | |
widzialam takie reklamy produktow na nietrzymanie moczu (tena???). podobno sa skuteczne | ||
Tena - to wkładki, wkłady i majtki o różnym stopniu chłonności, z systemem neutralizującym charakterystyczny zapach w wersjach dla kobiet i mężczyzn. Nie zapobiegają one nietrzymaniu moczu, ale na pewno zapewniają dyskretną ochronę. Czy ktoś z Państwa stosował tego typu wkłady? A może w inny sposób radzą sobie Państwo z problemem nietrzymania moczu? | ||
~kaska 89.75.*.* |
Ja stosowałam urządzenie sensatone. Znalazłam je na internecie szukając informacji o elektrostymulacji na nietrzymanie moczu. Bardzo sobie chwalę to urządzenie. | ||
~gość 192.168.*.* |
Ostatnio przeczytałam, że nietrzymanie moczu może być spowodowane alergią. Wiecie coś na ten temat? | ||
~Aneta 89.228.*.* |
Polecam zakup jakiegoś aparatu do elektrostymulacji, np. itouch Sure. | ||
linki reklamowe | |
Nie słyszałam o czymś takim. Co to za urządzenie? Ile kosztuje? | ||
~kaja 83.22.*.* |
Witam. W przypadku nietrzymaniu moczu polecam przyrząd pelvexiser . Moja mama cierpiała na to schorzenie, dzięki temu przyrządowi wróciła do formy. | ||
~Celina 178.73.*.* |
Dużo pożytecznych informacji o nietrzymaniu moczu można i ćwiczeniach mięśni dan miednicy Kegla znależć na : www.aquaflex.pl | ||

| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |