Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

A czy lekko podwyższony poziom cukru we krwi u osoby po 50 r.ż. może stopniowo doprowadzać do utraty wzroku? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
ile czasu trzeba nie leczyć cukrzycy, żeby popsuł się wzrok? | ||
linki reklamowe | |
Jak to jest przy cukrzycy leczonej, czy wtedy istnieje mniejsze ryzyko uszkodzenia wzroku? | |||
Sąsiad nosi okulary i ciągle powtarza, że odkiedy ma cukrzycę, strasznie mu się "oczy posypały". W praktyce trudno stwierdzić, jak długo choruje, ale na pewno dłużej, niż mu się wydaje - parę lat? | |||
~gość 192.168.*.* |
Najmniejsze ryzyko powikłań cukrzycy jest wtedy, gdy cukrzycę się leczy | ||
No nie wiem, moja sąsaidka sumiennie biega do lekarzy, bierze leki, a i tak ma problemy z oczami, na nodze jej jakieś rany nie chcą się zagoić.. A leczy się | |||
że tak powiem: shit happens | |||
linki reklamowe | |
Może po prostu wydaje się jej, że się leczy, tzn. leczy się nieskutecznie | ||
ja choruje na cukrzycę od 10 l i od samego początku jestem na insulinie ,pilnuje diety ,dawek insuliny badań i wszystkiego co z tą chorobą jest związane i na dzień dzisiejszy mam w 60% zwężoną tętnice w oku lekarze mówią że kwestią czasu jest kiedy nieodwracalnie zacznę tracić wzrok :( to smutne ale faktem jest to ze mimo iż robimy wszystko aby własnie tak poważnych dolegliwośći uniknąc to i tak nie jesteśmy całkowicie temu zaradzić a już w przypadku cukrzycy to napewno ....... | |||
| |||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |