Przejdź do strony:
» Objawy alkoholizmu
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Psychologia
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~gość
77.236.*.*

21:50 09-06-2009
bardzo pięknie to opisane ale proszę powiedzieć co robić żeby pomóc alkoholikowi który sam nie chce się na to zgodzić. jak sprawić żeby przyznał się przed sobą że jest alkoholikiem.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~maja
192.168.*.*

11:12 17-06-2009
człowiek sam jest bezsilny - trzeba się wybrać do lekarza
odpowiedz

linki
reklamowe

~gość
89.79.*.*

15:11 24-06-2009
coś w tym jest, ale ja spróbuje bez udziału lekarzy, nie ufam im. Obawiam się, że podejdą do problemu jak do przeziębienia.
odpowiedz

21:17 09-11-2009
Widzę, ze forum to nie ma zbyt wielkiego zainteresowania. A problem jest bardzo poważny Uzależnienie od alkoholu jest totalną porażką życiową dla alkoholika. Jest to równia pochyła, zktórej można spadać tylko na dół.Artykuł dokładnie przedstawia fazy uzależnienia od alkoholu.
Jest pytanie, czy można poradzić sobie z tym problemem samemu? Czy wystarczy zdrowy rozsądek i strach przed dnem do którego zbliża się człowiek, który zaczyna coraz mniej kontrolować swoje poczynania w piciu alkoholu? a może silna wola i samozaparcie,podparte świadomością nie odpartej klęski życiowej?Może ktoś ma receptę na to żeby przestać pić i nie poddawać się żadnym terapią.
odpowiedz
~tęcza beskidu
79.185.*.*

19:11 25-12-2009
www.tęczabeskidu.pl
Wszystkich zainteresowanych proszę o pytania.Na pewno odpowiem.
odpowiedz
~techbud
89.231.*.*

19:28 22-02-2010
chyba juz jestem na dobrej drodze aby zostać pijaczyną i w przyszłosci wylądować u brata Alberta

Obowiązkowo musze nad sobą popracować

a Autorowi dzieki za super artykuł, który zmusił mnie do odrobiny myślenia.
odpowiedz
~ja
95.48.*.*

18:41 04-05-2010
mój chłopak, a właściwie były chłopak ma niespełna 26 lat, w przeciągu ostatnich 12 miesięcy alkohol stał się tak wżny że zniszczył naszą miłość, jeżeli ktoś myśli że sam będzie potrafił to kontrolować-myli się!! po wielu upokorzeniach, jakie przeszłam, mogę to stwierdzić z całą pewnością
odpowiedz

linki
reklamowe

~Bitka
79.162.*.*

00:51 23-05-2010
Alkochol to poważny problem a najgorsze jest to że kiedy chcesz pomóc ukochanej osobie gdy zdajesz sobie sprawę że się pogrąża pomalutku ale coraz skuteczniej,to Ona odbiera tą pomoc jako coś odwrotnego tzn.twierdzi że to właśnie ty robisz z niego alkocholika bo przecież picie piwa jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
odpowiedz
~gość
77.112.*.*

12:21 05-08-2010
ajak postępować z alkoholikiem który twierdzi że nim nie jest i nie chce słyszeć o jakimkolwiek leczeniu najlepiej to chyba odejść od niego ale jak nie ma gdzie...
odpowiedz
~gość
77.112.*.*

12:21 05-08-2010
ajak postępować z alkoholikiem który twierdzi że nim nie jest i nie chce słyszeć o jakimkolwiek leczeniu najlepiej to chyba odejść od niego ale jak nie ma gdzie...
odpowiedz
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Encyklopedia zdrowiaZdiagnozuj się
Wymienniki WęglowodanoweCo zwiastuje ból głowy?
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona